illustration of a globe, oversized people, trees and  wind turbines on it

Environmental protection

Als een sterk lid van de Otto-groep sluit EOS zich aan bij de klimaatstrategie van de groep, die streeft naar de doelstelling van het akkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 °C. Samen werken we aan de implementatie van doelgerichte maatregelen.

Reduction of Environmental Footprint: Onze bijdrage aan de bescherming van het milieu

Samen met de Otto-groep wil EOS op lange termijn zijn uitstoot naar nul herleiden. Op dit moment ontwikkelt de Otto-groep een wetenschappelijk klimaatdoel (op basis van het Science Based Targets Initiative, SBTi). De gezamenlijke klimaatbeschermingsstrategie beoogt volledig in lijn te zijn met het doel van 1,5 graad Celsius van het akkoord van Parijs. Ons oorspronkelijke doel om klimaatneutraliteit in onze eigen kernprocessen te bereiken tegen 2030, wordt meegenomen in de ontwikkeling van de strategie en maakt deel uit van het toekomstige SBT. 

Projecten voor het milieu

Samen met atmosfair, een organisatie gericht op uitstootcompensatie, compenseert EOS sinds 2021 de CO2-uitstoot van zijn zakenreizen. Hiermee ondersteunt EOS het klimaatproject “Small biogas plants in Nepal”.

Bovendien werd medewerkers van de groep in 2022 en 2023 gevraagd om verslag uit te brengen van hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Om hen te bedanken, heeft de EOS-groep tot nu toe 1.000 bomen geplant in samenwerking met Bergwaldprojekt e.V.

Met haar eigen initiatief “Plantons des arbres” plant EOS Frankrijk ook elk kwartaal bomenom elke nieuwe medewerker en de mijlpalen van medewerkers die er al langer werken te vieren. In 2022/23 werden hierdoor meer dan 600 bomen opnieuw aangeplant. 

Bild von Bergwaldprojekt e.V.
People with tools preparing the EOS tree planting project in cooperation with the German association Bergwaldprojekt e.V.
Overzicht CSR