Zoeken
Eerlijke incasso: Een consument die in gebreke blijft, verwerkt zijn of haar betaling makkelijk en anoniem op zijn of haar smartphone.
  • Hoe behandelen we consumenten die in gebreke blijven? EOS is zich bewust van haar verantwoordelijkheid.
  • Een groepsbreed beleid zorgt ervoor dat consumenten die in gebreke blijven op een eerlijke en respectvolle manier worden behandeld.
  • Bijzonder kwetsbare consumenten die in gebreke blijven, worden door nationale initiatieven beschermd tegen buitensporige financiële druk.
  • Dankzij digitale portalen zoals myEOS kunnen consumenten hun problemen snel en anoniem oplossen.
Voor veel mensen gaan incassobedrijven en maatschappelijke verantwoordelijkheid niet hand in hand, voornamelijk door het feit dat incasso vaak gepaard gaat met conflict. Om niet alleen recht te doen aan haar eigen klanten, maar ook aan consumenten die in gebreke blijven, stelt de EOS-groep zichzelf voortdurend de vraag: Hoe ziet een eerlijke behandeling van deze consumenten eruit?

Duurzame schuldverlichting, ondersteuning in tijden van nood.

Om deze vraag te beantwoorden, heeft EOS vijf principes voor een eerlijke en verantwoorde behandeling uitgewerkt, principes die nu gelden voor alle medewerkers binnen de Groep. Op basis van dit beleid streeft EOS ernaar om eenvoudig en duidelijk te communiceren en om verantwoord en tactvol te handelen.

Onze dochterondernemingen beschikken ook over verschillende nationale initiatieven die inspelen op de lokale behoeften van consumenten die in gebreke blijven en die hen ondersteunen om tot een duurzame schuldverlichting te komen. Deze initiatieven zijn gericht op het bieden van diensten voor het beschermen van kwetsbare consumenten die in gebreke blijven. Mensen in financiële moeilijkheden door een ernstige ziekte worden ook als kwetsbaar beschouwd.
zoomzoom
Eerlijke incasso: Twee EOS-medewerkers bespreken hoe ze consumenten die in gebreke blijven op een verantwoorde manier kunnen behandelen.
EOS heeft in vele landen programma’s ontwikkeld om kwetsbare consumenten die in gebreke blijven, te beschermen.

Oplossingen op maat in moeilijke tijden. 

Als bijvoorbeeld een Zwitserse consument die in gebreke blijft zijn uitstaande schuld niet kan vereffenen door ziekte of andere ongunstige omstandigheden, kan hij een beroep doen op een persoonlijke debiteurenadviseur. Deze laatste kan dan een geschikt schuldverlichtingsplan uitwerken op maat van de situatie van de consument. Ook in Spanje en Roemenië biedt EOS een persoonlijke adviesservice en flexibele betalingschema’s op maat aan bijzonder kwetsbare consumenten die in gebreke blijven. In bijzonder zware financiële moeilijkheden is een korting op het uitstaande bedrag of een opschorting van de incasso-inspanningen mogelijk. Daarnaast werkt EOS in Polen aan een programma dat psychologische steun biedt aan mensen in een persoonlijke crisis.

Anoniem beheer via selfservice-portalen.

Ernstige financiële moeilijkheden zijn meestal uitzonderlijk, maar veel consumenten die in gebreke blijven, waarderen de mogelijkheid om hun betalingsprocessen snel en anoniem te beheren. Met digitale selfservice-portalen kunnen ze hun problemen snel en helemaal zelf oplossen, zonder een EOS-medewerker in te schakelen. Directe betalingen kunnen snel en rechtstreeks gebeuren zonder zich te moeten aanmelden. In Duitsland biedt EOS zelfs de mogelijkheid om het tarief altijd en overal aan te passen op een smartphone, of thuis op een computer. Er zijn talloze betalingsmogelijkheden beschikbaar, waaronder creditcard, Apple Pay of PayPal. Het doel is om een onaangename situatie zo aangenaam mogelijk te maken voor de betrokken partijen – en om aan te tonen dat incasso en maatschappelijke verantwoordelijkheid elkaar niet uitsluiten.

Als uw bedrijf op zoek is naar een verantwoorde incassoservice, neem dan zeker contact met ons op.

Fotocredits: EOS