• EOS is een specialist in het beheer van internationale vorderingen.
  • Een platform voor de hele Groep wijst de gevallen snel toe aan lokale deskundigen – in meer dan 180 landen.
  • In twee jaar tijd heeft EOS in opdracht van Hertz autoverhuur 39.000 uitstaande vorderingen verwerkt.
Met filialen in 9 landen en klanten uit 155 landen neemt Hertz autoverhuur een sterke internationale positie in. Maar deze internationaliteit brengt ook een enorme uitdaging met zich mee: vorderingen op in gebreke blijvende klanten moeten wereldwijd geïnd worden. Hertz besloot om de logistieke en juridische problemen die hieraan verbonden zijn, uit te besteden. Sinds 2021 treedt EOS op als fiduciaire voor de inning van uitstaande vorderingen die ontstaan in negen landen: Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Nederland, België, Spanje, Italië, Frankrijk en Luxemburg.

De internationale incasso-expertise van EOS was doorslaggevend voor Hertz

Hertz overwoog ook tal van andere opties voor internationale incasso, vertelt Pamela Hourigan, Senior Team Leader Collections bij Hertz: “Maar we kwamen tot de conclusie dat de professionele uitstraling en het grote, wereldwijde bereik van EOS het best beantwoorden aan de zakelijke behoeften van Hertz als een mondiale onderneming met klanten over de hele wereld, en tegelijk een professionele klantgerichtheid garanderen.”

EOS heeft in enkele decennia een omvangrijke expertise op het gebied van internationale incasso opgebouwd. Met eigen bedrijven in 24 landen en partners in alle werelddelen, kan EOS voor crediteuren recht verschaffen in 180 landen over de hele wereld. Elke partner is door EOS opgeleid en verplicht zich ertoe de strenge normen van de Groep na te leven.
A portrait photo of Slavomír Salát, Sales Director EOS KSI, Slovakia

Door de samenwerking met Hertz konden we ook onze capaciteiten testen en sommige van onze processen optimaliseren. Met Hertz als klant konden we bovendien onze expertise verder uitbreiden.

Slavomír Salát
Sales Director EOS KSI, Slovakije
Het voordeel voor onze klanten? Nieuwe gevallen moeten slechts naar één locatie worden verstuurd. Ons vorderingenbeheer is dan wel wereldwijd actief, maar het wordt centraal geregeld: het volstaat om een knop in te drukken op het EOS Global Collection-platform, en de buitenlandse dochteronderneming van EOS in Slovakije verdeelt alle opdrachten van Hertz over onze dochterondernemingen en partners, die de vorderingen ter plaatse in de lokale valuta innen.

Digitale knowhow vereenvoudigt internationale processen

“Dankzij onze IT-kennis en de geautomatiseerde interface van het EOS Global Collection-platform kunnen wij gemakkelijk duizenden internationale incassogevallen verwerken”, zegt Slavomír Salát, Sales Director EOS KSI in Slovakije: “Door de samenwerking konden we ook onze capaciteiten testen en sommige van onze processen optimaliseren. De samenwerking verbetert voortdurend, en de succespercentages klimmen elke maand hoger.”

Voor onze klant Hertz is er nog een bijkomend voordeel, zegt hij: “In tegenstelling tot veel van onze buren maakt ons land deel uit van de eurozone, zodat wij dezelfde munt hanteren als de meeste Hertzlanden die wij bedienen.” De autoverhuurder waardeert ook het interactieve karakter van het EOS Global Collection-platform. “Hierdoor kunnen we de kosten van een omvangrijke vorderingenportefeuille met veel transacties volgen, controleren en meten”, zegt Pamela Hourigan.
A portrait photo of Pamela Hourigan, Senior Team Leader Collections at Hertz

Dankzij het EOS Global Collection-platform kunnen we de kosten van een omvangrijke vorderingenportefeuille met veel transacties volgen, controleren en meten.

Pamela Hourigan
Senior Team Leader Collections bij Hertz

EOS kon al betalingen uit meer dan 80 landen recupereren.

Gelet op het aantal gevallen is een overzicht meer dan aangewezen: Sinds de start van de samenwerking twee jaar geleden recupereerde EOS al betalingen uit meer dan 80 landen voor Hertz. Zo heeft EOS 39.000 gevallen met een totale waarde van tien miljoen euro verwerkt.

Tot grote tevredenheid van het autoverhuurbedrijf. “Beide partijen werken samen om een duurzame relatie op te bouwen en processen maximaal aan onze systemen en procedures aan te passen, zodat we efficiënt functioneren”, zegt Pamela Hourigan. “Het team reageert zeer snel en staat altijd klaar voor een gesprek of oproep.” Slavomír Salát ziet dit als een win-winsituatie: “Met Hertz als klant konden we onze expertise verder uitbreiden.”

Hoe u internationale gevallen met succes kunt afwikkelen.

Wilt u meer weten over hoe EOS ook de meest hopeloze vorderingen int, wereldwijd?

Contacteer ons
International debt collection: Romina Rosiello-Ene, Senior Manager International Relations & Solutions at the EOS Cross-border Center in Hamburg

Romina Rosiello-Ene
Senior Manager International Relations & Solutions Cross-border

Telefoon: +49 40 2850 1764

crossborder@eos-solutions.com

Carina Bonde, Corporate Communications & Marketing

Carina Bonde
Corporate Communications & Marketing

Telefoon: + 49 173 2979331

c.bonde@eos-solutions.com

Contacteer ons

Photo Credits: EOS / Hertz