• EOS is een specialist in het beheer van internationale vorderingen.
  • Haar netwerk in 180 landen en de modernste technologie zorgen voor een efficiënte en snelle verwerking.
  • Centrale controle garandeert wereldwijde naleving van normen en principes.
Voor in gebreke blijvende kredietnemers geldt hetzelfde als voor ons allemaal: ze worden mobieler, verhuizen vaker, en meer dan eens is dat naar een ander land. Wanneer deze kredietnemers niet meer betalen en de lening moet worden teruggevorderd, kan de kredietgever soms moeilijk aan zijn geld komen. Vorderingen in het buitenland innen kost veel inspanning, en de slaagkans is beperkt.

Een partner die al sinds de jaren 80 met EOS samenwerkt, is Commerzbank. Zij vertrouwt bepaalde grensoverschrijdende leningen aan EOS toe.

Internationale incasso vergt expertise

“Internationale vorderingen, dat wil zeggen wanneer kredietnemers een lening aangaan in Duitsland en vervolgens naar het buitenland verhuizen en dan niet meer betalen, zijn ingewikkeld en omslachtig. Dat is werk voor EOS”, zegt Andreas Behmenburg, Head of Sales bij EOS Duitsland en zelf verantwoordelijk voor samenwerking met de bank uit Frankfurt.
A portrait photo shows Andreas Behmenburg, Head of Sales at EOS Germany

Er zijn misschien wel genoeg dienstverleners die schulden in Duitsland kunnen invorderen, maar buiten ons is er nauwelijks iemand die daar ook wereldwijd toe in staat is.

Andreas Behmenburg
Head of Sales bij EOS Duitsland
EOS neemt de overgedragen vorderingen op in haar incassosysteem en geeft ze wereldwijd door naar het betrokken land: “Wij zijn zelf in 24 landen actief met onze eigen incassobedrijven en werken in meer dan 150 andere landen samen met jarenlange, gecertificeerde partners. Er zijn misschien wel genoeg dienstverleners die schulden in Duitsland kunnen invorderen, maar op internationale schaal zijn die dun gezaaid”, zegt Andreas.

Betrouwbare partners ter plaatse hebben voordelen die een centraal systeem voor vorderingenbeheer niet kan evenaren, zegt Stephan Cohrs, Senior Vice President Cross-border bij EOS: “Zij zijn vertrouwd met de juridische bijzonderheden van het land, kennen de gebruikelijke vormen van communicatie en betaling, en spreken de taal.” “Veel klanten zijn verbaasd dat wij gevallen kunnen oplossen die zij al hadden opgegeven. Dankzij onze expertise ervaren zij dat schulden overal ter wereld in te vorderen zijn.”
A portrait photo shows Stefan Cohrs, Senior Vice President Cross-border at EOS

Veel klanten zijn verbaasd dat wij gevallen kunnen oplossen die zij al hadden opgegeven.

Stefan Cohrs
Senior Vice President Cross-border bij EOS

Automatische verdeling naar betrokken landen

Het hele proces wordt volautomatisch geregeld via het elektronische Global Collection-platform. Alle nodige, voor de klant relevante vorderingsgegevens worden ernaar overgebracht om ze in realtime door te sturen naar het betrokken land. Van daaruit wordt rechtstreeks contact opgenomen met de in gebreke blijvende kredietnemer.

“Worden er in een ander land gevallen ingevoerd die wij moeten verwerken, dan verstuurt ons lokale systeem doorgaans al na enkele uren de eerste brief aan de in gebreke blijvende schuldenaar, zegt Maria Carmen Vinseiro, Cross-Border Partner Management & Collection Specialist bij EOS Zwitserland.

Eén klik volstaat om een inhoudelijke vraag te versturen. De EOS-partner aan de overkant ontvangt dan een kort bericht – op het platform zelf, toegevoegd aan het betrokken dossier. De juiste contactpersoon of het juiste e-mailadres opzoeken hoeft niet meer, en alle belangrijke documenten worden op één plaats bewaard. “Het is zó eenvoudig”, vertelt Vinseiro. “En daardoor zijn wij sneller. In Zwitserland verwerken wij met het Global Collection-platform duidelijk meer gevallen dan wat anders mogelijk zou zijn.”
A portrait photo shows Maria Carmen Vinseiro, Cross-Border Partner Management & Collection Specialist at EOS Switzerland

Het Global Collection-platform is zó eenvoudig. Daardoor verwerken wij duidelijk meer gevallen dan wat anders mogelijk zou zijn.

Maria Carmen Vinseiro
Cross-Border Partner Management & Collection Specialist bij EOS Zwitserland
De technologie én het bekwame, veeltalige centrale team in Hamburg garanderen niet alleen dat alle vorderingen centraal worden geregeld en gecontroleerd, zij vormen ook de basis voor een uniforme toepassing van onze regels en principes, zoals de gedragscode, in alle EOS-landen.

Het waardestelsel van EOS geldt wereldwijd

“We hebben ons netwerk jarenlang opgebouwd en kiezen onze partners zeer zorgvuldig uit”, vertelt Andreas. “We voeren regelmatig audits uit bij de incassobedrijven ter plaatse om hun manier van werken en filosofie beter te begrijpen, bieden hen regelmatig opleidingen aan en werken vele jaren met hen samen. Zo kunnen we zeker zijn dat onze normen en waarden worden toegepast.” Het uiterst professionele netwerk en de voortreffelijke technische standaard van EOS maken dat de samenwerking ook voor EOS loont.

“We verwerken jaarlijks meer dan 100.000 vorderingen in ongeveer 180 landen”, zegt Andreas. “Dat omvat alles van 100 euro voor een webwinkelvordering, over autoleningen, tot woningfinancieringen die in de zes cijfers lopen.”

Voor banken levert de samenwerking tal van voordelen op: Ze genereren opbrengsten uit beëindigde en vrijwel hopeloze vorderingen, zonder dat zij de nodige knowhow moeten opbouwen. Grote inspanningen en dure uitgaven voor het achterhalen van vorderingen in het buitenland zijn dus niet langer nodig.

Wederzijds leren levert betere resultaten

Zodra EOS een vordering overneemt, bepalen onze experts de beste manier om ze te verwerken. “Wanneer een van onze buitenlandse dochterondernemingen met succes nieuwe maatregelen toepast, wordt deze kennis internationaal gedeeld in het kader van onze best practices”, legt Andreas uit. “We leren allemaal van elkaar.”

Hoe wij internationaal schulden voor u invorderen.

Wilt u meer weten over hoe EOS ook voor de meest uitzichtloze incasso’s oplossingen vindt, wereldwijd?

Contacteer ons
Andreas Behmenburg, Regional Sales Manager der EOS Deutschland GmbH

Andreas Behmenburg
Head of Sales

a.behmenburg@eos-deutschland.de

A portrait photo shows Stefan Cohrs, Senior Vice President Cross-border at EOS

Stefan Cohrs
SVP Cross-border Center

s.cohrs@eos-solutions.com

Contacteer ons